By - admin

Stripclub opgelicht

Hoe een eigenaar van een stripclub verstrikt raakte in het web van leugens van een oplichterij…

De man die tienduizenden dollars van klanten in een fish and chip shop oplichterij vloog is een pinksterchristen die ooit probeerde de controle over een stripclub in Melbourne in handen te krijgen.

Tim Brosnan werd onlangs voor twee jaar gevangen gezet nadat hij $283.000 van de creditcards van nietsvermoedende afhaalklanten bij maximaal $10.000 een transactie vanaf augustus 2016 had gestolen.

Tim Brosnan heeft meer dan 100 oneerlijke overtredingen begaan, waaronder een diefstal van $1,9 miljoen. Je kon bij hem ook een stripper huren.

Zijn perceel ontrafeld toen een klant, het realiseren van een $10.000 last van Brosnan’s fish and chip shop in Mount Waverley, in het oosten van Melbourne, belde de winkel en vroeg zijn geld terug. Brosnan weigerde gewoon.

Toen hij werd veroordeeld voor de chipwinkelzwendel, diende Brosnan al een achtjarige gevangenisstraf voor het stelen van bijna $2 miljoen van zijn werkgever terwijl hij als hun accountant werkte. Brosnan, 45 jaar, heeft geen boekhoudkundige kwalificaties.

Sinds zijn eerste veroordelingen in 2004 op 51 aanklachten van diefstal, is Brosnan schuldig bevonden aan meer dan 100 oneerlijke overtredingen.

Maar gedurende zijn bedrog heeft Brosnan, de zoon van een non en een christelijke broeder, standvastig een pinksterkerk bezocht.

Hij is een vooraanstaand lid van Alcoholisten Anonymous sinds 2008, waarbij een rechter ooit opmerkte dat zijn medewerkers daar “universeel een hoge dunk van je hebben” en “de hulp die je aan individuen hebt geboden”.

Een voormalige baas geeft de schuld van de dood van zijn vader aan de stress die Brosnan heeft veroorzaakt, ondanks een gereserveerde, religieuze buitenkant die suggereert dat “je nooit zou denken dat hij in een miljoen jaar van iemand zou stelen”.

De stripclub obsessie
Zo ingebakken was de neiging van Brosnan voor manipulatie, enkel dagen alvorens hij voor de $1.9 miljoen diefstal werd veroordeeld sloot hij hoorns met volwassen de industriebarones Maxine Fensom in een bitter gevecht voor controle van haar strookclub in Braunschweig.

Fensom zegt dat een danseres Brosnan in juni 2016 introduceerde en dat hij al snel een vaste klant werd bij Maxine – terwijl hij zijn betrokkenheid bij CityLife Pentecostal Church voortzette met zijn vrouw, Kelly, die hij beschreef als “stabiel, recht en sterk in haar christelijke waarden”.

Hij probeerde mijn zaak af te pakken: Brosnan vocht voor de controle van Maxine’s stripclub tot zijn laatste dagen voor de gevangenis.
Wanneer ze niet in de kerk is, zegt mevrouw Fensom dat Brosnan Kelly en zijn stiefdochter in de club zou brengen.

Al snel nam Brosnan de kous en het beheer van de bar over, en begon met het aanbieden van mevrouw Fensom zakelijk advies.

Mevrouw Fensom betaalde Brosnan niet voor zijn werk en toen de voorraden verdwenen, begon mevrouw Fensom “te denken dat deze man gewoon niet goed is”.

Toen hij het glas gooide was ik dankbaar, omdat ik wist dat hij uit mijn leven zou zijn.

Maxine Fensom, stripclub eigenaar
“Hij bood aan om de financiĆ«n van mijn moeder over te nemen. De man probeerde me te pesten om directeur van het bedrijf te worden en de vergunning te krijgen… Ik zei nee, f–k off.”

Brosnan was niet het enige onbetrouwbare karakter waar mevrouw Fensom op dat moment mee bezig was. Vorige maand werd gemeld dat, tussen juni en juli 2016, Belle Gibson, een oplichtster van kanker, oneven werk deed bij de Brunswick stripclub, met inbegrip van het uitvoeren van boodschappen voor mevrouw Fensom. Gibson werkte niet als stripper.

Op 9 september 2016, drie maanden na de ontmoeting met mevrouw Fensom, gooide Brosnan een glas naar een schilderij van Maxine.

GERELATEERD ARTIKEL

10.000 dollar minimum chips: Chip shop oplichterij gevangen gezet voor $300k aan extra kosten.
Toevoegen aan de shortlist
“Het verbrijzelde een ander meisje en mij. Ik heb hem gezegd dat hij moest weggaan en meteen de politie moest bellen.”

Brosnan werd later schuldig bevonden aan twee aanklachten van criminele schade, beboet $500 en bevolen om Ms Fensom $70 te betalen als schadevergoeding.

“Toen hij het glas gooide was ik dankbaar, omdat ik wist dat hij uit mijn leven zou zijn,” zei ze.

In plaats daarvan had Brosnan zijn offensief opgevoerd.

Op 15 september, zes dagen na het breken van het glas, meldde Brosnan zich aan als directeur en secretaris van een “Maxines Gentlemens Club Pty Ltd”.

Vier dagen later deed Brosnan hetzelfde met “Miss Erotica Pty Ltd”, de naam van de stripwedstrijd die mevrouw Fensom creĆ«erde.

Brosnan werd door zijn medewerkers van de Pinkstergemeente en de Anonieme Alcoholisten in ‘universele hoogachting’ gehouden.
Brosnan werd door zijn medewerkers van de Pinkstergemeente en de Anonieme Alcoholisten in ‘universele hoogachting’ gehouden.

“Ik ben geschokt… hij probeerde mijn zaak te nemen,” zei mevrouw Fensom.

Zes maanden later, in maart 2017, werd Brosnan schuldig bevonden door een jury van 42 lasten van trechtervorming $1.9 miljoen van zijn werkgever, een Melbourne verzekeringsmakelaar, in een persoonlijke bankrekening meer dan twee jaar. De politie was niet bezig met het vervolgen van zijn chipwinkelzwendel in dat stadium.

Aangezien de rechter Brosnan tot acht jaar gevangenisstraf veroordeelde, loofde hij de oplichter voor onder

Geef een reactie

Your email address will not be published.
*
*